5 redenen waarom je moet kiezen voor een WordPress website

Reden 1: WordPress is gratis

WordPress is het populairste content management systeem (CMS) ter wereld om websites mee te bouwen en te onderhouden. Bijna 1 op de 3 website wereldwijd maakt gebruikt van WordPress. En het mooiste is: WordPress kost niets: het is open source.

En veel professionals werken ook met WordPress en dat betekent dat er tienduizenden gratis en betaalde plugins  en templates (themes) zijn waarmee je de website kunt uitbreiden. En wil je in toekomst het beheer toch uitbesteden dan zit je ook goed. Er zijn heel veel webdesigners die WordPress gebruiken, deze basis gaat nooit verloren.

 

Reden 2: WordPress is veilig

WordPress is één van de veiligste CMS-en als je aan een aantal basisregels voldoet:

  1. Houd WordPress (Core) up-to-date: normaal gesproken worden beveiligingsupdates automatisch toegepast!
  2. Houd Plugins en Themes up-to-date: dit gebeurt normaal gesproken NIET automatisch. Dit moet je zelf doen of uitbesteden!
  3. Verwijder onnodige plugins, themes en gebruikers: hierdoor worden het aantal mogelijke onderdelen die aangevallen/gehackt kunnen worden sterk verminderd
  4. Gebruik een beveiligingsplugin: hiermee worden een aantal basis instellingen toegepast waarmee de website veiliger wordt gemaakt.
  5. Zorg voor goede beveiliging ‘hygiëne’: door gebruik te maken van sterke wachtwoorden, two-factor authenticatie en regelmatig backups te maken

 

Reden 3: WordPress is gemakkelijk in onderhoud

WordPress is qua gebruiksgemak heel erg gemakkelijk. Vanuit de basis heeft WordPress niet veel opties is het invoeren en beheer ervan overzichtelijk. Met WordPress kun je op een eenvoudige manier de indeling van je website vormgeven, pagina’s aanmaken, vullen en bewerken. WordPress bevat een eenvoudige editor waarmee je  teksten en foto’s kunt toevoegen. Ook het updaten van WordPress kan snel gedaan worden met een druk op de knop vanuit het CMS.

 

Reden 4: WordPress is zoekmachine vriendelijk (SEO)

WordPress is in de basis al zoekmachine vriendelijk. Door gebruik te maken van onze goede (ook SEO vriendelijke!) template en de SEO-plugin te installeren is de website klaar voor zoekmachines. Daarbij zijn natuurlijk de structuur van de website en de teksten erg belangrijk.

Met de SEO plugin voor WordPress heb je meer invloed op het instellen van de meta titels en omschrijvingen. Dit zijn teksten die vaak als eerste door de bezoeker van uw website worden gezien, bijvoorbeeld in de zoekresultaten van Google.

Reden 5: WordPress is responsive (schaalbaar)

Door het gebruik van WordPress in combinatie met onze gratis template is uw website geschikt voor alle soorten apparaten. Als de website nu bezocht wordt via een pc, laptop, tablet of smartphone, deze zal op de juiste manier getoond worden aan de bezoeker.