WordPress backups

Het zal je toch maar gebeuren… Jarenlang draait jouw website prima, je hebt een grote schare aan bezoekers en potentiële klanten opgebouwd en je plaatst regelmatig updates om jouw bezoekers op de hoogte te houden van de laatste ontwikkelingen binnen jouw bedrijf. En dan kom je op een dag op jouw site en krijg je de schrik van je leven: er is een hacker langs geweest. En jij hebt geen back-up van jouw website gemaakt. Al dat werk dat je erin hebt gestoken, weg. Alle updates die je door de jaren heen hebt gedaan, allemaal weg. WordPress backups is daarvoor de oplossing.

Waar een back-up goed voor is

Het is al erg genoeg als je website gehackt wordt; dat bezorgt je namelijk al een heleboel extra werk. Maar het wordt nog vele malen erger als jij alles wat verloren is gegaan weer eigenhandig moet opbouwen omdat je geen back-up hebt gemaakt. Maar niet alleen in het geval van een hacker is het fijn als je een back-up hebt om op terug te vallen. Ook wanneer je een WordPress update doet, kunnen er onverwachte situaties optreden waarbij het fijn is om nog een reservekopie van je site achter de hand te hebben. En natuurlijk kan het altijd gebeuren dat je zelf iets verandert aan je website en hier later spijt van krijgt. Ook in dat geval kan een reservekopie uitkomst bieden.

wordpress backups

Maak altijd reservekopieën

Je ziet het: bij het beheren van een website is het maken van back-ups absoluut een onmisbaar onderdeel, iets wat je echt niet over moet slaan. Maar dat wil nog niet meteen zeggen dat je als leek meteen weet hoe je goede back-ups moet maken en, minstens net zo belangrijk, ook weet hoe je deze gemaakte reservekopieën weer terug moet zetten, mocht er zich een probleem voordoen.

Back-ups via WP Bij

Bij het maken en terugzetten van back-ups kun je gelukkig rekenen op WP Bij. Hier kun je namelijk een abonnement afsluiten waarbij wij de back-ups voor je maken en in geval van nood ook de back-ups voor je terug kunnen zetten. Het gaat hierbij zowel om database back-ups als om website back-ups. Vraag ons naar de mogelijkheden.