Als je aan een WordPress site begint, dan kun je ervoor kiezen om deze door WordPress zelf te laten hosten. Maar daar zitten wel een heleboel nadelen aan. De grootste nadelen daarvan zijn dat jouw opties een stuk beperkter zijn, bijvoorbeeld je keuzemogelijkheden in themes, en dat je dan geen eigen domeinnaam kunt kiezen, maar een WordPress domeinnaam zult krijgen. Zo’n domeinnaam staat natuurlijk niet echt professioneel. Voor bedrijven is het dan ook echt onmisbaar om een eigen domeinnaam te kunnen kiezen. Om dit te kunnen doen, moet je de hosting voor jouw website zelf regelen. Je hebt dan bovendien meer vrijheden als het aankomt op de invulling van jouw website.

Waaruit bestaat een website?

Je weet nu dat je als serieus bedrijf veel beter jouw WordPress hosting zelf kunt regelen. Maar wat houdt hosting nu precies in? Simpel gezegd heb je twee dingen nodig om een website in de lucht te krijgen, namelijk een domeinnaam (het adres van je website, ook wel de url genoemd) en een online opslagruimte voor de bestanden waaruit jouw website is opgebouwd (ook wel webruimte genoemd). Deze twee dingen, de domeinnaam en de webruimte, dienen aan elkaar te worden gekoppeld om ervoor te zorgen dat bij het intypen van het adres van je site, jouw site ook daadwerkelijk verschijnt.

wordpress hosting

Wat is hosting?

De WordPress hosting van een website gaat over de online opslagruimte, de webruimte dus. Een WordPress website is opgebouwd uit een aantal mappen en bestanden die middels een vaste structuur met elkaar verweven zijn. Deze mappen en bestanden dienen te worden geüpload naar een webruimte om de site functionerend te maken.

WordPress Hosting bij WP Bij

Wij van WP Bij bieden deze webruimte aan via onze partner Neostrada.nl. Zij bieden verschillende hostingpakketten aan. Naast normale webhosting hebben zij ook snelle WordPress Hosting. Afhankelijk van welk pakket je kiest, krijg je een aantal gigabyte of zelfs onbeperkte webruimte. Hoe meer pagina’s en media (bijvoorbeeld video’s) je online wilt zetten, hoe meer opslagruimte je nodig hebt. Ook bieden zij bovendien 99,9% uptime garantie, zodat jouw site zo veel mogelijk bereikbaar is. Zo weet je zeker dat jouw hosting in goede handen is.

Prijzen

Installatie of verhuizing website

Nadat je een hosting abonnement hebt afgesloten kunnen wij een nieuwe WordPress website voor je installeren of je bestaande WordPress site verhuizen.