Als je aan een WordPress site begint, dan kun je ervoor kiezen om deze door WordPress zelf te laten hosten. Maar daar zitten wel een heleboel nadelen aan. De grootste nadelen daarvan zijn dat jouw opties een stuk beperkter zijn, bijvoorbeeld je keuzemogelijkheden in themes, en dat je dan geen eigen domeinnaam kunt kiezen, maar een WordPress domeinnaam zult krijgen. Zo’n domeinnaam staat natuurlijk niet echt professioneel. Voor bedrijven is het dan ook echt onmisbaar om een eigen domeinnaam te kunnen kiezen. Om dit te kunnen doen, moet je de hosting voor jouw website zelf regelen. Je hebt dan bovendien meer vrijheden als het aankomt op de invulling van jouw website.

Waaruit bestaat een website?

Je weet nu dat je als serieus bedrijf veel beter jouw WordPress hosting zelf kunt regelen. Maar wat houdt hosting nu precies in? Simpel gezegd heb je twee dingen nodig om een website in de lucht te krijgen, namelijk een domeinnaam (het adres van je website, ook wel de url genoemd) en een online opslagruimte voor de bestanden waaruit jouw website is opgebouwd (ook wel webruimte genoemd). Deze twee dingen, de domeinnaam en de webruimte, dienen aan elkaar te worden gekoppeld om ervoor te zorgen dat bij het intypen van het adres van je site, jouw site ook daadwerkelijk verschijnt.

wordpress hosting

Wat is hosting?

De WordPress hosting van een website gaat over de online opslagruimte, de webruimte dus. Een WordPress website is opgebouwd uit een aantal mappen en bestanden die middels een vaste structuur met elkaar verweven zijn. Deze mappen en bestanden dienen te worden geüpload naar een webruimte om de site functionerend te maken.

WordPress Hosting bij WP Bij

Wij van WP Bij bieden deze webruimte aan. We bieden hiervoor de pakketten ‘Lite’, ‘Professional’ en ‘Premium’. Afhankelijk van welk pakket je kiest, krijg je drie gigabyte, 25 gigabyte of zelfs onbeperkte webruimte. Hoe meer pagina’s en media (bijvoorbeeld video’s) je online wilt zetten, hoe meer opslagruimte je nodig hebt. Bij ‘Professional’ en ‘Premium’ bieden wij bovendien 99,9% uptime garantie, zodat jouw site zo veel mogelijk bereikbaar is. Zo weet je zeker dat jouw hosting in goede handen is.

Prijzen

 • Snelheid
  Webruimte (Extra snel dankzij SSD)
  Dataverkeer
  CPU's
  Werkgeheugen
  99,9% uptime garantie
  cPanel controlepaneel
  E-mail (met gratis spamfilters)
  PHP-versie kiezen (5.x of 7.x)
  MySQL en phpMyAdmin
  Gratis SSL-certificaten (Let's Encrypt)
  SSL-certificaat installatie
  Verhuisservice
  WordPress installatie
 • Lite
  €5
  PER MAAND
  Voor persoonlijke blogs
  *
  3GB
  Onbeperkt
  1 CPU
  1 GB
  Nee
  Nee
  Ja
  Nee
  Nee
  Ja
  50 euro
  100 euro
  50 euro
 • Premium
  €20
  PER MAAND
  Voor kleine en middelgrote sites
  ***** (snelheidsbooster)
  Onbeperkt
  Onbeperkt
  4 CPU's
  4 GB
  Ja
  Ja
  Ja
  Ja
  Ja
  Ja
  50 euro
  100 euro
  50 euro
 • Professional
  €10
  PER MAAND
  Voor grote sites en webshops
  ***
  25GB
  Onbeperkt
  2 CPU's
  2 GB
  Ja
  Ja
  Ja
  Ja
  Ja
  Ja
  50 euro
  100 euro
  50 euro