Je zou kunnen zeggen dat een WordPress website grofweg bestaat uit de volgende dingen. Ten eerste het content management systeem zelf, met zijn handige dashboard: het hart van jouw website. Daarnaast bestaat de site uit een theme, die voor de vormgeving van de site zorgt, en plugins, die voor de toegevoegde functionaliteiten van de website zorgen. Een plugin is een stukje script waarmee je de functionaliteiten van je website kunt uitbreiden. Het leuke aan een WordPress website is dat je deze zo simpel of uitgebreid kunt maken als je zelf wilt. En met WordPress plugins wordt dit wel heel erg makkelijk.

Wat voor WordPress plugins zijn er?

Mensen gebruiken WordPress plugins omdat je daarmee functionaliteiten aan je website kunt toevoegen zonder dat je zelf in de code van de website hoeft te duiken en zonder dat je iets van websitecodes hoeft af te weten. Bij deze functionaliteiten kun je bijvoorbeeld denken aan een hulpmiddel waarmee je de SEO van je website gemakkelijk kunt regelen. Je kunt ook denken aan extra functionaliteit in de vorm van een webwinkel; de plugin zorgt er dan voor dat je website wordt omgebouwd tot een webwinkel, met daarbij alle functionaliteiten die je daarvoor nodig hebt. Ook kun je denken aan een spamfilter, statistieken en speciale fotogalerijen.

De veiligheid van jouw site

Met het gemak dat plugins kunnen bieden als het gaat om jouw website, is het toch ook wel belangrijk om er even bij stil te staan dat je niet zomaar in een fanatieke bui alle plugins moet downloaden die je wilt. Niet alleen omdat jouw site er trager door kan worden, maar het brengt ook een veiligheidsrisico met zich mee. Niet alle plugins zijn even veilig. Je moet daarom goed weten wat je doet. Ook het regelmatig updaten ervan is een vereiste om de veiligheid van je website te kunnen waarborgen. Laat deze updates dus nooit te lang links liggen.

Alles goed geregeld met WP Bij

Met WP Bij kun je ervan uitgaan dat jouw website altijd in goede handen is. Wij weten welke plugins sowieso veilig zijn en kunnen ook zorgen voor regelmatige updates. Het dienstenpakket dat je afneemt, bepaalt hoe vaak we updates voor jouw website doen.

De beste WordPress plugins

Top 10 WordPress plugins die niet mogen ontbreken op uw website