WordPress beveiliging

Het internet staat vol met allerhande websites van personen en bedrijven. Helaas is het zo dat waar websites zijn, ook altijd bedreigingen zijn. In het algemeen geldt de stelregel: hoe groter het bedrijf, hoe groter de bedreiging. Maar als jij een wat kleiner bedrijf hebt, betekent dat natuurlijk nog niet dat je niet zo kwetsbaar bent. Als het gaat om je website, is het altijd goed om jezelf te wapenen tegen de bedreigingen om je heen, bijvoorbeeld hackers. Het is goed om te weten dat je niet zomaar bent overgeleverd aan mensen die kwade bedoelingen hebben met jouw website. Er zijn een heleboel dingen die je er zelf tegen kunt doen.

Waar gaat het mis in de beveiliging?

Er zijn verschillende gebieden waarop het mis kan gaan in de beveiliging van een website. Achterstallig onderhoud is daar een van. Een website moet je goed onderhouden en het is belangrijk dat je updates zo snel mogelijk uitvoert, omdat verouderde systemen kwetsbaarder zijn voor hackers. Hackers verzinnen steeds iets nieuws om toegang te krijgen tot jouw website en door de updates steeds uit te voeren, kun je deze hackers voor blijven. Ook het gebruik van onveilige themes of plugins kan jouw website extra kwetsbaar maken voor kwaadwillenden. Het is daarom belangrijk dat je goed oppast en niet zomaar themes of plugins downloadt, maar je verdiept in de veiligheid hiervan.

wordpress beveiliging

Andere gevaren voor je beveiliging

Een ander gevaar kan komen van je hostingomgeving. Als je een hostingomgeving gebruikt die niet goed beveiligd is, kan je website extra grote risico’s lopen. Het loont dus om te investeren in goede hosting. Je zult merken dat dit vaak niet de allergoedkoopste hosting is, maar als dat betekent dat je website veiliger is, dan is het de extra investering meer dan waard. Verder kan het wachtwoordbeleid ervoor zorgen dat jouw website kwetsbaar is. Het is natuurlijk belangrijk dat je een sterke gebruikersnaam en een sterk wachtwoord kiest voor jouw WordPress installatie en je deze gegevens niet zomaar aan iemand geeft.

Beveiliging door WP Bij

WP Bij kan jou helpen aan een goed beveiligde website, zodat je zo min mogelijk kwetsbaar bent voor hackers. Bij ons kun je je website veilig hosten en wij kunnen er bovendien voor zorgen dat je plugins, themes en het WordPress systeem zelf regelmatig bijgewerkt worden, zodat je altijd up-to-date bent.